Ránctöltés, ajaktöltés hialuronsavval


Esztétikai kezelést csak a budapesti rendelőben tudok elvégezni.

Újdonság!!!
Magyarországon elsőként rendelőnkben volt elérhető az automatizált, vezeték nélküli, ránc- és ajakfeltöltő Teosyal Pen, melynek előnyei:
- fájdalommentesebb kezelés,
- egyenletesebb töltőanyag bevitel.
  Tovább az árakhoz / árlistához
   Tévhit: Ha egyszer elkezdünk valamilyen ránctalanító kezelést, akkor nem lehet abbahagyni?
   Amikor a töltőanyag kiürül a bőrből, akkor visszaáll a ráncfeltöltés ill. ajakfeltöltés előtti állapot. Viszont azzal sosem számolunk, hogy a töltőanyag kiürülése alatt (1-1,5 akár 2 év) a bőr természetesen öregszik.
    Az idősödő bőrben a hialuronsav mennyisége csökken, ezért a bőr fokozatosan elveszti vízmegkötő képességét és természetes rugalmasságát, így egyre mélyülő ráncok jelennek meg. A ráncfeltöltéshez és ajakfeltöltéshez használt anyagok hialuronsavat tartalmaznak, melyek pótolják ezt a hiányt, visszaadva a bőrnek fiatalos feszességét és rugalmasságát.
    A felhasznált hialuronsav nem állati, hanem szintetikus eredetű, így az emberi szervezetre nem veszélyes, nem allergizál, nincs szükség előzetes bőrpróbára. Idővel teljes mértékben felszívódik, ezért a ráncfeltöltés és ajakfeltöltés szükség szerint ismételhető ill. korrigálható.
    A ráncfeltöltés és ajakfeltöltés férfiak esetében is elvégezhető, de általában nagyobb mennyiségű töltőanyagra van szükség.
     A ráncfeltöltés és ajakfeltöltés menete
     Minden esztétikai kezelést a bőr állapotának felmérése és a terápiás terv megbeszélése előzi meg, ezt követi a belegyező nyilatkozat aláírása.
     Az ajak- és ráncfeltöltést általában helyi érzéstelenítés után nagyon vékony tűvel végezzük. A töltés körülbelül 15-30 percet vesz igénybe, az eredmény már a kezelés végén látható, de a végleges állapot kb. 1 hét múlva alakul ki.
     Az ajak- és ráncfeltöltés után 2-4 napig enyhe duzzanat, bőrpír, bevérzés, idegentest érzet, nyomó fájdalom és viszkető érzés jelentkezhet a kezelt bőrterületen.
      A ráncfeltöltést ill. az ajakfeltöltést követő 72 órában kerülni kell a kezelt terület megtapogatását ill. tartózkodni kell a fokozott arcizomzat tevékenységtől (nevetés, csókolózás, stb.), mivel ez a beültetett anyag gyors felszívódásához vezethet. A ráncfeltöltés és ajakfeltöltés után egy hétig nem szabad napozni, szoláriumozni, kozmetikai kezelésben részesülni, és kerülni kell az extrém meleg hatásokat (forró fürdő, szauna).
      Ajaknagyobbítás esetén a kialakult ödéma (duzzanat) már egy nappal a kezelés után elkezd csökkenni, majd fokozatosan múlik el (ennek oka a készítmény fokozott vízmegkötő képessége). Az ödéma ritkán akár 6-8 napig is fennmaradhat, és esetenként jelentős mértékű is lehet. A kezelés végeredménye csak a duzzanat teljes visszahúzódása után lesz megítélhető.
      A ráncfeltöltés ill. az ajakfeltöltés tartósága függ a felhasznált anyag koncentrációjától és minőségétől, valamint a páciens anyagcseréjétől, mindezek függvényében átlagosan 3-6-12 hónap alatt szívódik fel. Ajakfeltöltés esetén - egyes egyéneknél - ennél rövidebb idő alatt is felszívódhat a készítmény, az ajak körüli fokozott vérkeringés és a perioralis (ajak körüli) izomzat fokozott működése következtében.
       Ellenjavallatok ráncfeltöltés és ajakfeltöltés esetén:
       • véralvadást csökkentő ill. gátló (acetilszalicilsav, heparin, stb.) gyógyszerek szedése elhúzódó vérzést illetve vérömlenyek kialakulását eredményezik,
       • keloid hajlam (túlburjánzó heggel gyógyuló sebek),
       • gyulladt vagy fertőzött bőr,
       • autoimmun betegség,
       • immunterápiás kezelés,
       • ajakherpeszre való hajlam,
       • terhesség, szoptatás,
       • 18 év alatti fiatalok.
        Ha a kezelendő területre korábban nem felszívódó ránc- vagy ajakfeltöltő anyagot használtak, ezt semmiképp se hallgassa el, mivel ezekre a területekre nem ajánlatos felszívódó készítmény rátöltése.
         Az ajak- és ráncfeltöltő anyagok többsége Lidocaint tartalmaz, ezért kérem jelezze, ha Lidocain érzékenysége ill. allergiája van!
          ránctöltés ajaktöltés szájtöltés hialuronsavval
          ráncfeltöltés ajakfeltöltés hialuronsavval
          ráncfeltöltés ajakfeltöltés szájfeltöltés hialuronsavval