Botox kezelés: ránctalanítás, izzadás / verejtékezés megszüntetése


Esztétikai kezelést csak a budapesti rendelőben tudok elvégezni.

Tovább az árakhoz / árlistához
  Tévhit: A páciensek többsége az "agyonbotoxolt" hírességek miatt fél a Botox kezeléstől. Ha megnézzük a celebekről készült képeket, akkor kiderül, hogy nem Botox kezelésen, hanem egy nagy plasztikai arcfelvarráson estek át.
  A nagyon aggódó pácienseket megkérdezve arról, hogy mit tapasztaltak a beavatkozást követően, a legtöbben azt válaszolták, hogy szinte senki sem vette észre a Botox kezelést. A legkritikusabb barátnő is azt kérdezte, hogy jól kipihente-e magát vagy kozmetikusnál járt-e?
   Véleményem szerint a legjobb ráncmegelőző terápia a Botox kezelés, de sajnos nem minden ránc kialakulása előzhető meg a használatával.
    A Botox (Botulinum A toxin) a Clostridium Botulinum baktériumok által előállított, biztonságos, nagy hígítású toxin, amelyet a szemészek, ideggyógyászok már régen használnak. Így derült fény a kiváló kozmetológiai hatására, a ráncok nagyfokú látványos csökkentésére.
    A legtöbb mély ránc kialakulásában döntő jelentősége van a mimikai izmok erőteljes működésének. Ezen izmok működésének korlátozásával megakadályozható a ráncképződés. A Botox készítmény az izmok működését átmenetileg gátolja.
     Botox terápiával az alábbi ráncok kezelhetők:
     (1) szemöldök közötti ún. "harag ráncok",
     (2) homlokráncok,
     (3) szemszéli szarkaláb ráncok,
     (4) orr körüli ún. "nyuszi" ráncok,
     (5) felső ajak függőleges ún. "dohányzó" ráncai,      
     (6) állon lévő ún. "marionett" ráncok.
     Botox terápiával az alábbi ráncok kezelhetők:
     (1) szemöldök közötti ún. "harag ráncok",
     (2) homlokráncok,
     (3) szemszéli szarkaláb ráncok,
     (4) orr körüli ún. "nyuszi" ráncok,
     (5) felső ajak függőleges ún. "dohányzó" ráncai,
     (6) állon lévő ún. "marionett" ráncok.
      Én az alábbi Botox készítményeket használom:
      • Vistabel (Allergan terméke),
      • Dysport (Ipsen Pharma terméke).
      A Botox kezelés menete
      Minden esztétikai kezelést a bőr állapotának felmérése és a terápiás terv megbeszélése előzi meg, ezt követi a belegyező nyilatkozat aláírása.
      A beadást nagyon vékony tűvel végezzük (általában területenként 3-6 szúrás), ezért érzéstelenítő krém használata nem szükséges. A Botox hatóanyaga lassan fejti ki hatását, a beadás után csak 6-36 óra múlva kezd el hatni, végleges hatását 1-2 hét múlva éri el. Ez az állapot általában 4-6 hétig marad meg, majd a hatóanyag lassan kezd kiürülni a szervezetből. A következő Botox kezelésre általában 3-4 hónap múlva van szükség. A kezelés tartóssága függ az anyagcserétől, mely mindenkinél változó. A Botox terápia hatásosságát fokozni lehet rendszeres kezelésekkel, ezáltal az izmok ráncképző aktivitása is jelentősen csökkenthető. Többszöri Botox kezelés hatására előfordulhat az, hogy ellenanyag termelődik a hatóanyaggal szemben, ilyenkor a szer a továbbiakban hatástalan lesz.
      A beavatkozás után 6 óráig függőleges testhelyzetben kell tartózkodni (nem szabad lefeküdni és lehajolni!), és gyakran kell ráncolni a kezelt izmokat. Tilos a kezelt területet masszírozni! A kezelést követő 2 hétben nem szabad szaunázni, szoláriumozni ill. napozni, valamint ránctöltést, kozmetikai és lézeres kezelést sem szabad ez idő alatt elvégeztetni.
       Fokozott izzadás / verejtékezés kezelése
       A Botulinum toxin alkalmas túlzott, fokozott izzadás kezelésére is. A kezelt területen (hónalj, tenyér, talp) 4-7 napon belül alakul ki a hatás, és általában 4-6 hónapig biztosít izzadás csökkenést vagy teljes izzadás mentességet. A beavatkozást általában érzéstelenítő krém használata után végezzük.
        A Botox kezelés nem végezhető el, ha
        • allergiás a hatóanyagra vagy a Botox készítmény egyéb összetevőjére,
        • izmokat érintő krónikus betegségben szenved (pl. myasthenia gravis, Eaton Lambert szindróma, amiothrophias lateral sclerosis, perifériás neuromuscularis betegség),
        • terhes, teherbe szeretne esni, vagy szoptat,
        • a tervezett beadás helyén aktív bőrgyulladás van (herpes, ótvar, szőrtüszőgyulladás, akne),
        • antibiotikumokat, vagy izomlazítót (pl. Mydeton) szed.
         A Botox kezelés lehetséges mellékhatásai /általában enyhék és átmenetiek/:
         • a beadást követően fájdalom, égő, csípő érzés, kisfokú duzzanat,
         • a beadás helyén bevérzés, fertőzés,
         • fejfájás, zsibbadásérzet, bőrkivörösödés, helyi izomgyengeség,
         • hányinger, szédülés, erőtlenség, nyugtalanság,
         • szájszárazság, influenzaszerű tünetek.
          Botox kezelés Budapest ránctalanítás fokozott túzott hónalji izzadás verejtékezés megszüntetése kezelése izzadásgátlás