Drakula terápia / PRP kezelés


Esztétikai kezelést csak a budapesti rendelőben tudok elvégezni.

Tovább az árakhoz / árlistához
  Tévhit: A Drakula név alapján valamilyen ilyesztő vérfürdőre gondolnak a betegek. Valójában egy "bio" mezoterápiás kezelésről van szó, amely során a páciens saját vérkészítményét használjuk fel.
   Az esztétikai bőrgyógyászat egy új fejezete a Bioránctalanítás vagy PRP / Platelet Rich Plasma = Vérlemezkében Gazdag Plazma / MyCells® kezelés. Az eljárást a bulvársajtóban Drakula vagy Vámpír Szérum terápiának említik. A kezelés felhasználja a szervezet csodálatos regenerálódási képességét, és nem használ mesterséges vagy idegen vegyületeket.
   A bőrfiatalító eljárás során a páciens saját vérét lecentrifugáljuk majd szétválasztjuk, és az így keletkezett - vérlemezkékben, természetes proteinekben, növekedési faktorokban és tápanyagokban gazdag - tiszta szérumot visszafecskendezzük a megfiatalítani kívánt területre. E terápia serkenti a bőrt feszesen tartó kollagénnek és az elasztin rostoknak a regenerálódását. A növekedési faktorok beindítják a sejtszaporodást és a fehérje szintézist, így csökken a ráncok mélysége, a petyhüdt bőr megemelkedik, javul a bőr tónusa. Mindezek a bőr fiatalodását eredményezik. A Drakula terápia gyorsítja a sebgyógyulást, ezáltal enyhülnek a heges bőrhibák. Az eljárás teljesen biztonságos, nincsenek szövődmények és allergiás reakciók (hisz a páciens saját vérplazmáját használjuk fel). Megmarad az arc eredeti formája, nem torzul el, csak a bőr "töltődik fel", és ezáltal kisimul.
    Kezelhető területek: arc, nyak, dekoltázs, kézfejek, lábfejek.
     A Drakula terápia menete
     Minden esztétikai kezelést a bőr állapotának felmérése és a terápiás terv megbeszélése előzi meg, ezt követi a belegyező nyilatkozat aláírása.
     A kezelendő területet a Diamond Peel mikrodermabráziós készülékkel megtisztítjuk, majd érzéstelenítő krémet kenünk fel. Közben a könyökhajlatból (hasonlóan a normál vérvételhez) 1-2 kémcső vért veszünk le. A levett vért lecentrifugáljuk, majd a speciális kémcsőből kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát, amit a kezelendő területre nagyon apró tűszúrásokkal visszafecskendezzük. A PRP plazmát dermarollerel is bevihetjük (a dermarolleres kezelés ebben az esetben kevésbé hatásos). A Drakula terápia hatását ultrahang kezeléssel fokozzuk, majd bőrnyugtató krémmel (általában Guna Tamanu Arnica) kenjük be a kezelt területet.
     A kezelés után enyhe ödéma lehet a tűszúrások helyén, mely másnap reggelig megszűnik. Legfeljebb a tűszúrások pici helyei (apró bevérzések) látszódhatnak meg, de ezeket egy sminkkel könnyedén el lehet tüntetni. A Drakula terápia a kezelést követő 1-1,5 hónapban fejti ki rejuvenációs hatását, ezért gyakran az első kezelés után még átütő eredmény nem látható.
     A kezelést fél éven belül még kétszer érdemes megismételni a tartós hatás miatt. A legjobb hatás elérése érdekében a második kezelést 4-6 hét múlva, harmadik kezelést pedig 6-8 hét múlva érdemes megismételni. Fenntartó kezelést fél ill. évente érdemes ismételni az életkor függvényében. A hatás 1,5 - 2 évig tarthat. A Drakula terápia hatékonysága ill. tartóssága nagymértékben függ a páciens életkorától és bőrregenerációs képességétől.
      A Drakula kezelés nem végezhető el:
      terhesség (de szoptatás alatt igen), gyulladt bőrfelület, menstruáció, májbetegség, vérképzőszervi ill. véralvadási zavar, rosszindulatú betegség, akut vagy krónikus betegségek, autoimmun betegség esetén.
       Drakula terápia előtti és utáni teendők
       A sikeres és tartós kezelés érdekében a beavatkozás előtt és után is az Ön aktív részvételére van szükség.
       Drakula terápia előtti teendők:
       • A kezelés megkezdése előtt 1 héttel napi 200.000 NE A-vitamin és 1000 mg C-vitamin szedése javasolt.
       • A terápia előtt (max. 2 hét, de a legjobb a 3 nap) friss vérképet kell elvégeztetnie.
       • A kezelés előtt legalább 2 héttel ne napozzon és ne menjen szoláriumba.
       Drakula terápia utáni teendők:
       • A kezelés után egy hétig napi 200.000 NE A-vitamin illetve 1000 mg C-vitamin szedése javasolt.
       • A terápia után egy hétig ne tartózkodjon napon, ne szoláriumozzon.
       • Jelentősebb fizikai megterhelés (pl. torna, szauna) 3 napig nem javasolt. Uszoda használata 3 napig nem javasolt a kezelt terület felülfertőződése miatt.
       • Tartózkodjon a kezelt terület masszírozásától, kozmetikai kezelés legalább egy hétig nem javasolt.
       • A terápia hatásosságának növelése érdekében otthonában növekedési faktorokat tartalmazó krémek (pl. Dermaheal, Guna Natur 4) használatát javasoljuk.
       • A kezelés következtében kialakult kis bőrhibákat másnap már sminkkel elfedheti.

       Drakula terápia / PRP kezelés eredménye
       Egyetlen MyCells® Drakula kezelés eredménye 3 hónap után

       Drakula terápia / PRP kezelés eredménye
       Két MyCells® Drakula kezelés eredménye 2 hónap után (54 éves nő)
        Forrás: www.my-cells.net / Dr. Livia Theodor