Dermarollerrel végzett mezoterápiás arckezelés, arcfiatalítás


Esztétikai kezelést csak a budapesti rendelőben tudok elvégezni.

Tovább az árakhoz / árlistához
  Az idősödő bőrben a kollagén és az elasztikus rostok mennyisége csökken, ezáltal a bőr természetes rugalmasságát fokozatosan elveszti, majd először finom, később egyre mélyülő ráncok jelennek meg. Dermarollerrel a bőr felületén mikro sebzéseket ejtünk, majd az irha természetes sebgyógyulása folytán új kollagén termelődik, ezáltal a kezelés csökkenti a ráncokat, összehúzza a kitágult pórusokat, növeli a bőr tónusát és visszaadja a bőr fiatalos feszességét és rugalmasságát. A dermaroller mikrocsatornák százait képzi, így a kezelés közben használt hatóanyagokat sokkal hatékonyabban juttathatjuk az irha és felhám területére.
  Különböző minőségű dermarollerek kaphatók. Az általam használt rezgős dermaroller megbízható és kiváló minőségű. A tűk lézeres megmunkálással egy anyagból vannak kivágva, így nincsenek illesztések és csorbulások. A gyémántformájú tűk - a dermaroller rezgőfunkciójának segítségével - könnyen hatolnak be a bőrbe, nagymértékben csökkentve ezáltal a páciensek fájdalmát. Ezzel szemben a gyenge minőségű dermarollerek hengeres tűvégei szakítják a bőrt nagyobb fájdalmat okozva, és esetenként lyukakat hagyva a kezelések után.
   A mezoterápiás arckezelés menete
   Minden esztétikai kezelést a bőr állapotának felmérése és a terápiás terv megbeszélése előzi meg, ezt követi a belegyező nyilatkozat aláírása.
   A mezoterápiás kezelés előtt a bőrt lefertőtlenítjük. Igény esetén a kezelendő területet a Diamond Peel mikrodermabrázióval megtisztítjuk, ez növeli a kezelés hatékonyságát (és költségét is). Ezt követően érzéstelenítő krémet kenünk fel (ez el is hagyható), így a szúrás okozta fájdalom jelentősen csökkenthető. Ha igénybe kívánja venni a krémmel történő érzéstelenítést, akkor - a mezoterápiás arckezelés előtt - fél órával korábban érkezzen.
   Ezután következik a kiválasztott steril hatóanyag bejuttatása a dermisz vagy epidermisz rétegébe a dermaroller segítségével. Higiéniai okok miatt minden páciensnek saját dermarollere van, amely általában 6-8 alkalommal használható (pl. arc kezelése esetén). A kezelés általában 10-20 percet vesz igénybe a kezelt terület nagyságának függvényében. Az eredmény a kezelés végén még nem látható.
   A mezoterápiás arckezelés után 1-2 napig enyhe duzzanat, bőrpír, apró bevérzések, viszkető érzés jelentkezhet a kezelt bőrterületen. A kezelést követő 4 órában a kezelt területet nem szabad lemosni. A mezoterápiás arckezelés mélységétől és a felhasznált anyagtól függően pár napig finom korpádzó hámlás észlelhető.
   A mezoterápiás arckezelés után egy hétig nem szabad napozni (magas faktorú fényvédő használata javasolt), szoláriumozni, kozmetikai kezelésben részesülni, és kerülni kell az extrém meleg hatásokat (forró fürdő, szauna). Az úszástól 1-2 napig tartózkodjon.
   Szükséges kezelések: 1-2 hetente egy kezelés (összesen 4 alkalommal), majd 3-4 havonta 1 kezelés, de ez általában egyéni.
    Előnyök - mezoterápiás arckezelés:
    • nincsenek komoly mellékhatások, rövid a gyógyulási időszak (másnap már dolgozhat),
    • bármely évszakban (akár barna bőrön is) elvégezhető a kezelés,
    • a finomrácok kezelésére is kiválóan alkalmas.
    Ellenjavallatok - mezoterápiás arckezelés:
    • véralvadást csökkentő ill. gátló (acetilszalicilsav, heparin, stb.) gyógyszerek szedése elhúzódó vérzést illetve vérömlenyek kialakulását eredményezik,
    • keloid hajlam (túlburjánzó heggel gyógyuló sebek),
    • gyulladt vagy fertőzött bőr,
    • autoimmun betegség, immunterápiás kezelés,
    • ajakherpeszre való hajlam,
    • fémallergia esetén.
    Felhasználható anyagok - mezoterápiás arckezelés:
    Dermaheal HSR – öregedésgátló, revitalizáló, hidratáló, stimuláló hatás.
    30 éves kortól kezdődően megelőzésre, később a károsodott vagy öregedő bőr (szárazság, ráncok, megereszkedett bőr) kezelésére.
     Dermaheal SB – fehérítő és antioxidáns összetevők keveréke, bőrvilágosító és fiatalító hatás.
     Melasmák, szeplő, aktinikus foltok, öregedési foltok kezelésére, dohányos vagy fáradt bőr frissítésére, fénykárosodott bőrre.
     Szükséges kezelések: 1-2 hetente egy kezelés (összesen 4 alkalommal), majd 3-4 havonta 1 kezelés, de ez általában egyéni.
      Dermaheal HL – megállítja a hormonális vagy örökletes ill. a stressz, kimerültség vagy terhesség miatti hajhullást, stimulálja a hajnövekedést, revitalizálja a hajrostokat.
      Szükséges kezelések: heti egyszer 10-12 héten keresztül.
       Dermaheal LL – helyi zsírlerakódások, bölénynyak, lipómák, zsírcsökkentése, zsírleszívás alternatívája.
       Szükséges kezelések: kb. 2 hetente egy kezelés, majd addig ismételve, amíg a zsírszövet el nem tűnik.