Érelváltozások eltávolítása lézerrel


Lézer és IPL kezelést csak a budapesti rendelőben tudok elvégezni.

Tovább az árakhoz (arci erek eltávolítása)
  Tovább az árakhoz (visszerek eltávolítása)
   A bőr felületén megjelenő hajszálértágulatok, apró visszerek orvosi tekintetben nem jelentenek betegséget, azonban a bőr saját színétől eltérő árnyalata miatt gyakran okoznak esztétikai problémát.
   A bőr hajszálereinek kitágulása már fiatal korban is jelentkezhet, többnyire öröklött vagy hormonális okai vannak. Szülés után gyakori a lábon, combon hálószerűen elhelyezkedő hajszálértágulat és az apró visszerek. Idősebb korban főként az arcon és az alsó végtagokon jellemző az értágulatok kialakulása.
   A lézer óriási előnye, hogy finoman és kíméletesen, a környező szövetek károsítása nélkül szünteti meg az értágulatokat. Ez többek között a lézer rendkívüli pontosságának és jó irányíthatóságának köszönhető.
   A Neodimium Yag (Nd-Yag) az egyik legelterjedtebb és legsokoldalúbb lézer. A Nd-Yag lézer által kibocsátott 1064 nm hullámhosszúságú koherens fény az erekben lévő vérfestékben, a haemoglobinban elnyelődik és az ezáltal keletkező hő segítségével finoman elzárja (koagulálja) az érfalat. Emiatt megszűnik a kezelt hajszálerekben a nemkívánatos keringés. Ez a korszerű lézeres kezelés bizonyítottan eredményes, gyors, csaknem fájdalommentes és higiénikus. Lézerünk a piros és a lilás színben előtűnő értágulatok megszüntetésére egyaránt alkalmasak, még a tévesen "borvirágnak" nevezett, orr környékén vagy az arcon előforduló értágulatokat is eltünteti, de természetesen bármely tesztrészen alkalmazható. Lézerrel véglegesen és nyomtalanul meg tudjuk szüntetni a tűzfoltokat, seprűvénákat, hajszálereket, apró visszereket. Műtéti hegek, keloidos hegek kezelésében is eredményesen alkalmazhatjuk.
   A lézeres kezelés jól kombinálható például az arcon lévő finom hálózatos értágulatoknál IPL kezeléssel, vagy az alsó végtagokon a nagyobb ereknél a sclerotizálásos/injekciós módszerrel is. Ennek szükségességéről a konzultáció során felvilágosítjuk Önt. A lézeres kezelés csak világos, nem napoztatott/szoláriumozott bőrön végezhető el. Ha pigmentált bőrön végezzük a kezelést, akkor a bőr felhólyagosodik, akár heges gyógyulást mutathat.
   A kezelés nem végezhető el:
   • barna bőrön, (1 hónappal a kezelés előtt ne napozzon, ne szoláriumozzon, 1 héttel előtte ne használjon barnító krémet),
   • ha a kezelt területen gyulladt vagy fertőzött bőr, herpeszre való hajlam,
   • bőrrák vagy arra való hajlam,
   • fényérzékenyítő, alvadásgátló gyógyszer szedése alatt (isotretinoin,tetracyclin, Sumetrolim, Syncumar, Warfarin, stb.),
   • autoimmun vagy immunszupresszív betegség (lupus, porphiria, AIDS, stb.),
   • immunszupresszív kezelés alatt,
   • terhesség, szoptatás alatt,
   • menzesz ideje alatt.
   A kezelés után 1 héttel uszoda, szauna ellenjavallt. Napozás, szolárium nem javasolt a kezelt területre a teljes gyógyulásig, de minimum 1 hónapig!