Diamond Peel mikrodermabráziós kezelés


Esztétikai kezelést csak a budapesti rendelőben tudok elvégezni.

Tovább az árakhoz / árlistához
  A mikrodermabrázió egy speciális bőrcsiszolási eljárás, mely - a fizikai hatáson alapuló módszerek közül - az egyik leghatékonyabb kozmetikai hámlasztó és bőrkoptató eljárás.
   Testünket - a bőrünk felszínén lévő - vékony, elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb.). Ez a védelem annyira tökéletes, hogy a bőr számára szükséges tápanyagok (pl. vitaminok, hidratáló és tápláló készítmények) mélyebb rétegekbe történő bejutását is megakadályozza. Még a legdrágább krémek sem képesek hatásukat látványosan és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része az elhalt - kiszáradt sejteket tartalmazó - bőrfelszínben szívódik fel, így a hatóanyagoknak csak kis része jut le a bőr mélyebb rétegeibe, amelyben az életképes sejtek hasznosítani tudják azokat.
    A bőr folyamatosan új sejteket termel: az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek a bőr felszíne felé vándorolnak, eközben fokozatosan elhalnak és kiszáradnak, majd - normál esetben - hámlás formájában leválnak. Ez a "hámlási" folyamat azonban kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában. A mikrodermabráziós kezelés azáltal gyorsítja fel ezt a folyamatot, hogy eltávolítja a bőr felületén lévő elhalt sejteket, így jelentősen felgyorsul az új és friss bőrsejtek kialakulása. Ezért a bőr frissebbnek és egészségesebbnek tűnik. Ha a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal is megismétlik, akkor - a sejtek állandó megújulásának eredményeként - csökkennek a ráncok, a hízási-fogyási csíkok (stria) és a hegek. Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, a bőr megvastagszik és szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása - elsősorban zsíros bőrtípus esetén - fiatalabb korban is előfordulhat. A bőrfelszín megvastagodását különböző bőrbetegségek is okozhatják. A mikrodermabrázió - a megvastagodott, elhalt hámréteg precíz lecsiszolásával - segíti a bőrt a normális vastagságú védőréteg kialakításában, így bőrünk látványosan megfiatalodik.
     A mikrodermabrázió önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés. A mikrodermabrázió további előnye az, hogy - a kezelést követően - a kozmetikai hatóanyagok lényegesen könnyebben tudnak bejutni a bőr mélyebb rétegeibe. Más esztétikai kezelések (dermaroller, Drakula terápia, IPL, ultrahang, stb.) hatékonyságát is nagymértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.
      A mikrodermabráziós kezelés menete:
      Az előzőleg letisztított és lefertőtlenített területen a felső bőrréteget mechanikusan csiszoljuk le a Diamond Peel gyémántporral bevont kezelőfej segítségével. Mivel a berendezés nem áramló porral működik (nincs porveszély), így biztonságosan kezelhetünk vele a szem körül és a szemhéjakon is.
      A kezelés fájdalommentes. A kezelés közben Ön egy kellemes masszázsérzetet fog érezni, ami a vákuumhatás következménye. Az eredmény azonnal látható, és minden kezelés után egyre szebb és kisimultabb lesz a bőr.
       Ritkán - nagyon vékony, érzékeny bőr esetén - a bőr pirosassá, fokozottan érzékennyé válik. Ez az "állapot" átmeneti, hiszen a bőr rövid időn belül gondoskodik a védőréteg visszaállításáról.
        Előnyök:
        • nincsenek komoly mellékhatások, a kezelés után enyhe bőrpír jelentkezik,
        • bármely évszakban (akár barna bőrön is) elvégezhető a kezelés,
        • finomrácok kezelésére is kiválóan alkalmas.
        Kezelhető területek: arc, nyak, dekoltázs, kézfejek, lábfejek, de kezelhetők vele hegek, striák is.
         A mikrodermabráziós kezelés nem végezhető el:
         • ha véralvadásgátló gyógyszert szed (pl. Aspirin, Astrix, Plavix, Clopidogrel, Ticlid, Syncumar, Marfarin, Warfarin),
         • gyulladt vagy fertőzött bőr, herpeszre való hajlam,
         • fémallergia esetén.
         A mikrodermabráziós kezelés után 1 napig uszoda, szauna használata ellenjavallt.
         Túlzott napozás, szolárium nem javasolt a kezelési idő alatt!